Meer info? Bel: 06 - 208 306 49 |Of mail: info@cursus-ehbo-instructeur.nl
NIKTA instructeur cross-over acute zorg 2018-03-30T10:25:39+00:00

NIKTA instructeur cross-over acute zorg

Na de opleiding tot EFR/CFC instructeur of andere gelijkwaardige opleiding, heb je bij ons de unieke mogelijkheid om ook het certificaat ‘Instructeur Acute Zorg’ van NIKTA te behalen.

De geldigheid van het certificaat Instructeur Acute Zorg is 2 jaar, waarna je dus weer opnieuw examen moet doen. Je voldoet hierdoor aan de vereiste kwalificatie om de volgende NIKTA-certificatieregelingen uit te voeren:

  • Acute Zorg;
  • Acute Zorg Module Kind en Omgeving;
  • Praktijkreanimatie met AED;
  • Acute Zorg, Module Sport en Bewegen.

Deze opleidingsmogelijkheid die wij bieden is dus ook toegankelijk voor alle andere EHBO Instructeurs. Denk hierbij aan Instructeurs Oranje Kruis, Rode Kruis, NRR, NIBHV etc.

Door, nadat je bij ons geslaagd bent als NIKTA Instructeur Acute Zorg, met NIKTA een certificatieovereenkomst aan te gaan, kan je voortaan zelf EHBO cursisten opleiden en aansluitend examineren. Geslaagde cursisten ontvangen een internationaal erkend NIKTA EHBO persoonscertificaat.
Je kunt de opleiding en examinering uiteraard ook combineren met het BOC-deel van BHV, waardoor er een NIKTA certificaat ‘Bedrijfshulpverlener’ kan worden aangevraagd. Indien je hiertoe niet zelf gekwalificeerd bent, kun je voor dat doel de samenwerking zoeken met een BOC-instructeur (Brand, Ontruiming en Communicatie).

Op het EHBO certificaat wordt je bedrijfsnaam vermeld en rechtsboven komt je bedrijfslogo te staan.

NIKTA zorgt voor alle benodigde documenten, zodat het examenproces soepel verloopt. En steekproefsgewijs woont een medewerker van NIKTA het examen bij om het examenproces te beoordelen. Bij de certificatieovereenkomst wordt ook een logoreglement meegestuurd. Dat zijn de spelregels voor het gebruik van NIKTA-logo’s.

De eerste cursus tot ‘Instructeur Acute Zorg’. wordt gegeven in 2 dagdelen:

  • 1e dagdeel: NIKTA Examiner: 09.00-12.30
  • lunch: 12.30-13.00
  • 2e dagdeel: Vaardigheden: 13.00-18.00

De studiebelasting van deze cursus is als volgt:

  • cursus: 8,5 uur;
  • voorbereiding: 6 uur.

Om deel te kunnen nemen aan de update dien je in het bezit te zijn van een EFR Instructeur certificaat.

De kosten van deze cursus bedragen € 390 inclusief  BTW.
Daarnaast moet je nog licentiekosten afdragen aan NIKTA. Dit is € 48 per 2 jaar.

Inbegrepen in deze prijs is het E-Learning pakket waarmee je thuis de theorie kunt doornemen en het betreffende examen kunt maken. Ook inbegrepen is een lunch op de cursusdag.

De kosten van de certificaten die je aanvraagt voor jouw cursisten en de kosten van E-learning pakketten hangen af het type certificatieovereenkomst die je met NIKTA afsluit. Meer hierover kun je vinden op de website van NIKTA.

Hieronder zie je de data waarop deze cursus wordt gegeven. Om de cursus te volgen, klik je op een bepaalde datum en reserveer je direct online je plek.

Aangepaste instructeurscursussen voor speciale doelgroepen

Ook bestaat de mogelijkheid de gehele instructeurscursus als privécursus te doen. Er wordt dan speciaal een extra cursus ingepland buiten de reguliere data. Door de kleine groepsgrootte kan de cursus dan in 1 dag gegeven worden op jouw of onze locatie.

Privécursus:

Aantal personen: minimaal 1 en maximaal 4.

Kosten: € 695,- per persoon.