Meer info? Bel: 06 - 208 306 49 |Of mail: info@cursus-ehbo-instructeur.nl
Nieuws 2018-02-05T17:18:31+00:00

Nieuws over onze cursussen

Cursus “NIKTA Instructeur Acute Zorg” sluit uitstekend aan bij nieuwe wetgeving

Nieuwe wetgeving en extra mogelijkheden BHV

Onlangs is de Wet kinderopvang gewijzigd als gevolg van het Akkoord IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang).

Ook hierin is NIKTA weer, net zoals voor de Gastouderopvang, opgenomen als erkende verstrekker van deze wettelijk verplichte certificaten. NIKTA is als enige certificerende instantie met 3 erkende certificaten opgenomen in deze wet. Zoals je wellicht weet, heeft NIKTA al jaren een apart BHV-schema voor de kinderopvang (BHV, Module Kind en Omgeving). Wellicht is dit schema voor jou interessant, omdat ook de eisen van de erkende opleidingen voor de kinderopvang hier een integraal onderdeel van zijn. Kandidaten kunnen daardoor -indien geslaagd- in het bezit komen van 2 persoonscertificaten, te weten een BHV-K en een Acute Zorg-K certificaat. Door middel van deze opleiding voldoen zij dus in één keer aan de eisen van de Arbowet (BHV) én de Wet kinderopvang (Akkoord IKK).

U heeft daarmee als NIKTA-erkende opleider een voorsprong op opleiders die geen gebruik maken van de NIKTA-certificatieroutes. Je kunt je dus onderscheiden met deze kwalitatief hoogstaande opleidingen binnen de sector Kinderopvang. Jouw klanten kunnen hier een groot financieel voordeel mee behalen, omdat ze hun medewerkers nog maar 1 cursus hoeven te laten volgen om aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen. Daarnaast kun je jouw eigen organisatie een extra omzet boost geven door je acquisitie de komende periode te richten op jouw bestaande klanten en eventuele toekomstige klanten in de kinderopvang.

Meer Informatie: KLIK HIER

26 februari 2018|

Eerstvolgende NIKTA Instructeur cursus op 17 maart

EFR Instructeurs hebben de mogelijkheid om ook via NIKTA te certificeren.

De procedures van NIKTA zijn anders dan die voor het brevetteren via EFR. Veel EFR instructeurs hebben ons gevraagd een aparte dag te organiseren waarin wij uitgebreid uitleg geven over de procedures en mogelijkheden van examinering via NIKTA.

Onlangs is de Wet kinderopvang gewijzigd als gevolg van het Akkoord IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Ook hierin is NIKTA weer, net zoals voor de Gastouderopvang, opgenomen als erkende verstrekker van deze wettelijk verplichte certificaten. NIKTA is als enige certificerende instantie met 3 erkende certificaten opgenomen in deze wet. Zoals je wellicht weet, heeft NIKTA al jaren een apart BHV-schema voor de kinderopvang (BHV, Module Kind en Omgeving). Wellicht is dit schema voor jou interessant, omdat ook de eisen van de erkende opleidingen voor de kinderopvang hier een integraal onderdeel van zijn. Kandidaten kunnen daardoor -indien geslaagd- in het bezit komen van 2 persoonscertificaten, te weten een BHV-K en een Acute Zorg-K certificaat. Door middel van deze opleiding voldoen zij dus in één keer aan de eisen van de Arbowet (BHV) én de Wet kinderopvang (Akkoord IKK). Je hebt daarmee als NIKTA-erkende opleider een voorsprong op opleiders die geen gebruik maken van de NIKTA-certificatieroutes. Je kunt je dus onderscheiden met deze kwalitatief hoogstaande opleidingen binnen de sector Kinderopvang. Jouw klanten kunnen hier een groot financieel voordeel mee behalen, omdat ze hun medewerkers nog maar 1 cursus hoeven te laten volgen om aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen. Daarnaast kun je je eigen organisatie een extra omzet boost geven door je acquisitie de komende periode te richten op jouw bestaande klanten en eventuele toekomstige klanten in de kinderopvang.

EHBO en BHV Amersfoort heeft een speciale een speciale cursusdag gepland op 17 maart 2018 waarin wij je gaan leren werken met alle facetten waarmee je te maken krijgt als Nikta Examiner.

Voor meer informatie over deze dag kun je contact opnemen met J.G. Rosier of meld je direct aan.

E-mail: info@ehbo-en-bhv.nl
Telefoon: 06 – 208 306 49

21 februari 2018|

EXTRA EFR Instructeurs update dag op 5 april 2018

EXTRA Update EFR Instructeurs op 5 april 2018

Vanwege de grote belangstelling en aantal aanmeldingen van onze vorige EFR Updates organiseren we nog een extra update dag voor EFR instructeurs op 5 april 2018.

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor EFR Instructeurs. Ben jij een actieve EFR Instructeur of heb jij al een tijdje geen EFR les meer gegeven? Je bent van harte welkom!

Wat gaan we doen?

In 2015 heeft de European Ressucitation Council (ERC) nieuwe reanimatie richtlijnen opgesteld. Deze nieuwe richtlijnen zijn sinds kort verwerkt in de nieuwste uitgave van het EFR Primary Care & Secondary Care cursistenboek en het EFR Care for Children Cursistenboek.

Beide nieuwe EFR/CFC boeken ontvang je op de EFR opfrisdag!

Op basis van de veranderde ERC richtlijnen heeft de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) eveneens haar richtlijnen aangepast. Daar we in Nederland altijd rekening moeten houden met de NRR richtlijnen, leggen we je uit wat de veranderingen zijn en wat dat betekent voor het geven van EFR lessen.

Tijd om te oefenen!

De veranderingen van de ERC en de NRR richtlijnen hebben uiteraard consequenties voor het lesgeven van de EFR vaardigheden. Tijdens de opfris dag is er voldoende tijd ingeruimd om samen met de aanwezige EFR Trainers de EFR en Care for Children vaardigheden weer eens goed te oefenen.

Wanneer?

Je kunt op 5 april 2018 deelnemen aan de middagsessie.

Locatie:

EHBO & BHV Amersfoort

Modemweg 20

3821 BS

Amersfoort

(Tegenover het Staples Officecenter)

Wat zijn de kosten?

Het volgen van de opfrisdag  kost per persoon Euro 149,- inclusief BTW.

Deze prijs is inclusief de nieuwste uitgave van het EFR Primary Care & Secondary Care cursistenboek en het EFR Care for Children cursistenboek.

Aan deze dag kunnen helaas slechts 15 personen deelnemen. Bevestiging van deelname vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

Je kunt je hier aanmelden.

12 februari 2018|